A SÉSE kézilabacsapata megkezdte bajnoki szereplését a Bp. I. osztályban. A KRSE ellen harcos, lelkes, egymásért küzdő csapat benyomását keltette a Sirály, így a vereség ellenére is emelt fővel vonulhattunk le a pályáról.

 

Sirály Életmód SE - KRSE 21:24 (8:13)
Siketek Sportcsarnok, 2014. szeptember 13. szombat 13:45
SÉSE: Kozma K (kapus), Szedlák Sz. 1, Decsi 3(1), Janetka G. 4, Janetka P. 3, Nagy 6, Kozma G. Csere: Szuhenyák (kapus) Fulmer Cs., Piroska 1(1), Fulmer Z. 2, Hudetz 1, Szedlák M.

Zsikla György vezetőedző - Büszke vagyok a csapatomra, ahogyan egymásért küzdöttek. Nem is igazán fizikálisan, hanem fejben fáradtunk el és abból következtek rossz megoldások. Ahogy eddig is hangsúlyoztam, nagyszerű alapanyaggal van dolgom, viszont óriási szükségünk lenne edzéslehetőségre.

Újoncként, a Bp. I/A osztály bajnokaként, viszont új névvel indult csapatunk, így története első kézilabdamérkőzésére készült szombaton a SÉSE. A fiúk nehéz sorsolással indultak, hiszen az előző idény dobogósai közül kettővel is egyből találkozik a csapat. Már a mérkőzés előtti készülődés sem volt zökkenőmentes, és a vadiúj mezek sem kerülhettek felavatásra, az ellenfél is éppen kékbe öltözött. A csapatunk egyik nagy erőssége éppen abban rejlik, hogy ismeretlen az ellenfelek számára, így a Készenléti Rendőrség csapata sem tudta, igazán mire számíthat. A kisebb sérültek is vállalták a játékot, így mindenki hadra fogható volt, csak két játékos hiányzott csapatunkból.

Az első félidőben a kapufák és az ellenfél kapusa jelentette a legfőbb problémát, jó védekezéssel és Kozma Krisztián bravúrjaival azonban sikerült folyamatosan tapadni az ellenfélre. Az utolsó pár perc hibáit, kihagyott helyzeteit, eladott labdáit - gyors gólokkal büntették meg a rendőrök, így a játék képénél megnyugtatóbb előnyt dolgoztak ki a fordulásra.

A szünet után sehogy sem akart megszületni az első Sirály gól, így hiába nem játszott jól az ellenfél sem, tartotta, sőt növelte is előnyét. Nagy Norbert és Janetka Gábor vállaltak extrát támadásban, a vendégek pedig gyors középkezdésből igyekeztek pikk-pakk gólokat szerezni. Az utolsó negyedóra még fölényes KRSE vezetésnél kezdődött (12:21), csapatunk azonban megmutatta valódi erejét. A kőkemény védekezés finoman szólva nem ízlett a közalkalmazottaknak, a Sirály minden tagja egymást segítve, támogatva, buzdítva védekezett, akkor is, amikor már eldőlt a találkozó. Így az utolsó percekre még akadt némi izgulnivalója az ellenfélnek, de azért behúzták a két pontot, még ha nem is lehetnek vele boldogak.

Mi viszont büszkék vagyunk, mert bizonyítottuk, hogy érett a csapat a váltásra, bírja a felsőbb osztály küzdelmeit. Sőt, ha egészen őszinték vagyunk, ilyen mérkőzéseket szeretünk játszani... Megtehetjük jövő vasárnap (hajnalban) is, hogy megmutatjuk mire vagyunk képesek, mert az előző idény bajnokához, Pestszentimrére látogatunk.