Saját magunkat és az ellenfelet is legyőzve győzelmet ünnepelhettünk vasárnap este. Az örömünk mégsem lehet teljes, Nagy Norbert súlyos sérülést szenvedett a mérkőzés legvégén.

 

Sirály Életmód SE - Soroksári TE 26:24 (16:11)
Emszt Kálmánné Sportcsarnok, 2014. október 5. vasárnap 18:45
SÉSE: Kozma K (kapus), Szedlák M 1, Decsi Gy 4, Janetka G 3, Janetka P 1, Nagy 6(1), Kozma G 6. Csere: Szuhenyák (kapus), Szedlák Sz, Fulmer Cs 4, Füredi 1, Piroska, Fulmer Z.
Hétméteres: 2/1 ill. 6/6
Kiállítás: 8 ill. 2 perc

Biztatóan, de nehezen indult a szezon, három vereséggel kezdte csapatunk az új szezont. A feljutás után az iramot, a játékvezetést, az ellenfelek stílusát is szoknia kellett a Sirálynak.


Fotó: Verebélyi Roland

Az októbernek azonban nagy reményekkel vágott neki együttesünk, a Soroksár ellen már nem titkolt célja volt csapatunknak a győzelem. Ennek megfelelően, elszántan, nagy elánnal vetettük játékba magunkat, amivel már az első percekben sikerült egyrészt meglepetést okozni az ellenfélnek, másrészt folyamatosan nálunk volt az előny. Az első negyedóra végére 10:6-ra léptünk meg, több látványos támadásbefejezéssel és kitűnő védekezéssel. A Soroksár legjobbja aktivizálta magát, 13:10-re felzárkóztak a vendégek, időkérést követően azonban a szünetre ötgólos lett a különbség.

A fordulás utáni első tíz percben még fokozta is a tempót csapatunk, 20:13-ra is vezettünk. A vendégek azonban bíztak a nagy hajrában és nem adták fel, az idő azonban egyre inkább nekünk kedvezett. Nyolc perccel a vége előtt 24:18-nál torpant meg a támadógépezet, hat perc alatt hat gólt szerezve egalizált a Soroksár. Fejben és fizikálisan is rendkívül elfáradtunk, nehezen találtunk jó megoldásokat. Aztán Nagy Norbert bődületes nagy gólt ragasztott másfél perccel a vége előtt a jobb felsőbe, a leérkezésnél viszont a térdéhez kapott és fájdalmas arccal terült el, mentővel kórházba kellett szállítani. Az ellenfél támadását többször is kivédekeztük, így az utolsó percben a vezetés tudatában labdázhattunk. Nem peregtek le tétlenül a másodpercek, újabb gólt szerezve biztosítottuk a győzelmet.

Ahogyan korábban, most is elsősorban saját magunkat kellett legyőznünk. Ötven percnyi nagyszerű játékot majdnem elrontott a végjáték adok-kapokja. Szerencsére nem így történt, csapatunk egyik legjobb mérkőzését játszva, egymásért sokat harcolva indult el a pontszerzés útján. Csapatunk játékosainak, Nagy Norbertnek és Piroska Rolandnak ezúton is jobbulást kívánunk.

Galéria a mérkőzésről az egyesület Facebook oldaláról, vagy IDE kattintva elérhető!

Korábban nem közölt eredmény: FSZSE - Sirály Életmód SE 24:20 (11:11)