A gyenge támadójátékunk eredménye a vereség. Három hét szünet után, novemberben folytatódik a bajnokság, addig edzésekkel és edzőmérkőzésekkel készül a Sirály.

 

Sirály Életmód SE - Honvéd Zrínyi SE 16:25 (7:11)
Emszt Kálmánné Sportcsarnok, 2014. október 18. vasárnap 10:45
SÉSE: Kozma K (kapus), Szedlák M, Decsi Gy 1(1), Janetka G, Janetka P 8, Fulmer Cs 1, Kozma G 4. Csere: Szuhenyák (kapus), Szedlák Sz 1, Fulmer Z, Füredi, Hudetz 1.
Hétméteres: 3/1 ill. 1/0
Kiállítás: 4 ill. 10 perc

Két hét után került sor újabb mérkőzésére a Sirálynak, mert a választások miatt elmaradt találkozót később pótolják a felek. Így kétpontosok találkozója volt a múlt vasárnap délelőtti, a Honvéd Zrínyi SE ugyanúgy egy győzelemmel állt a tabellán, ahogyan együttesünk. A kisebb-nagyobb sérülések csak nehezen gyógyulnak a csapatnál, így csak Fulmer Zoltán jelentkezett játékra, Piroska Roland továbbra sem volt bevethető, Nagy Norbertre pedig tudjuk, hosszabb felépülés vár.

Bár gyorsan eladott labdával és vendéggóllal, de jól indult a találkozó, 3:1-re is vezettünk. A támadásbeli hibáink azonban sűrűsödtek, amiből könnyű gólokat szerzett az ellenfél (4:8). Sehogy sem találtuk a játék ritmusát, dadogott a labda, a variációs lehetőségeink pedig igencsak beszűkültek az említett sérülések okán. A négygólos különbség állandósult, a félidőre végére is megmaradt. Hiába lőtte Janetka Péter egymaga a Sirály gólok felét, a többiekre nem tudta átragasztani a lendületét. Kevés értékelhető jelenetet, biztató momentumot mutatott a csapat, az akarattal nem is lett volna gond, semmi sem sikerült azonban. A második félidőben újra többet foglalkoztunk a körülményekkel, minden mással csak nem a játékkal, a mérkőzés pedig elment.

Kilencgólos vereséget szenvedtünk egy előzetesen legyőzhetőnek gondolt ellenféllel szemben. Meg kell tanulnunk, és el kell fogadnunk, hogy ebben az osztályban a SÉSE nem esélyese egyetlen találkozónak sem. Minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk, hogy pontot, pontokat szerezzünk.

Kedden újra edzőmérkőzésen szerepelt Soroksáron a csapat, ráadásul a házigazdák felajánlásának köszönhetően minden héten edzés- játéklehetőség is áll a csapat rendelkezésére. A hőn áhított lehetőség tehát most már adott, erősödhet, gyakorolhat a csapat a bajnokik között. A versenysorozat november nyolcadikán folytatódik számunkra, akkor a Lakóhelyhez látogatunk.