Szenzációsan kezdtünk, majd magunkat is legyőzve megszereztük a bajnoki pontokat. Győzelmünkkel csatlakoztunk a középmezőnyhöz, szombaton és hétfőn újra mérkőzések következnek.


 

Rufusz Computer TSE - Sirály Életmód SE 22:28 (13:14)
Siketek Sportcsarnok, 2014. november 22. szombat 15:15
SÉSE: Kozma K (kapus), Szedlák M 1, Fulmer Z 2, Janetka G 1, Janetka P 8, Szedlák Sz, Kozma G 6(2). Csere: Decsi 8(5), Fulmer Cs 2, Hudetz.

Zsikla György vezetőedző - Most játszottunk a legjobban, minden a helyén volt. Talán látszik, hogy van értelme annak, amit csinálunk.

A szezon elején a küzdőszellemről, az akaratról volt felismerhető a csapat - a vállalható vereségek, a sérüléshullám és a távolmaradók sora azonban kicsit elszürkítették az őszt. Szombaton a tabellának megfelelően az ellenfél számított a mérkőzés esélyesének, azonban ez alkalommal újra a lelkes Sirály volt a pályán.

Az első kilenc perc álomszerűen indult, 7:0-val kezdődött a találkozó. Remekül játszottuk meg a falban Janetka Pétert, aki még gólpasszokat is adott a helyzeteivel jól sáfárkodó Kozma Gábornak. Decsi Gyuri rendre értékesítette a büntetőket, Kozma Krisztián pedig jó szokásához híven a csapat legbiztosabb pontja volt a kapuban. Ébredezett a jó erőkből álló Rufusz, de 13:6-ig sikerült tartani a korán megszerzett jelentősnek tűnő előnyt. Aztán a félidő utolsó hét percében szinte eltüntette hátrányát az ellenfél, az utolsó percben már az egyenlítésért támadhattak, Kozma azonban újra a helyén volt. Kisebb zavar támadt a csapatban, ismét túl sok mindennel foglalkoztunk a kézilabdázás helyett.

Szerencsére a szünet a legjobbkor érkezett, tíz perc pihenő után újult erővel rohamoztuk az ellenfél kapuját. Vagyis, épphogy tudatosan, lassan játszva, sokáig kézilabdázva tettük ezt. Fokozatosan újra 3-4 gólos előnyt dolgoztunk ki a második félidőben, a feszült hangulat, a mindkét oldalon sorozatos kiállítások sem zavartak meg bennünket. 24:20-nál az ötvenkettedik percben torpantak meg a csapatok, ha lehet Kozma Krisztián még tovább javult a végjátékra, öt percig egyik csapat sem talált be. Három perccel a vége előtt két Janetka Péter gól eldöntötte a találkozót, megnyertük a rangadót.