Nem tudtunk tartani a lépést az ellenféllel, a jó erőkből álló Emericus otthonában tízgólos vereséget szenvedtünk. Változatos, izgalmas ősz van mögöttünk, bravúr pontokkal és nem várt történésekkel.

 

Emericus KSE - Sirály Életmód SE 33:23 (14:11)
Ciszterci Buborék, 2014. december 7. vasárnap 17:00

SÉSE:
Kozma K (kapus), Szedlák M 1, Decsi 5(1), Janetka G 4, Janetka P 7, Fulmer Z 3, Kozma G 2. Csere: Hudetz, Füredi 1. Edző: Zsikla György
Hétméteres:
1/1 ill. 2/1
Kiállítások: 2 ill 2 perc

Sosem volt ez kedvenc mérkőzéshelyszín számunkra, és ma a pálya adottságain, a körülményeken túl az sem kedvezett, hogy ketten is csak civilben figyelhették a társakat, így mindössze két mezőnycserénk volt.

Már az első percekben kiderült, hogy ezen a találkozón a SÉSE számít a "rutinosabb" csapatnak. Ennek megfelelően mi próbáltuk lassítani a játékot, hosszú támadásszervezéssel és gyors visszarendeződéssel igyekeztünk megállítani a lendületes hazaiakat. Hat hatig még tartottuk is a lépést, azonban 11:7-es vezetést szerzett az ellenfél. A félidő vége előtt egy gólra is felzárkózhattunk volna, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, sőt időntúli hétméteresből még gólt is kaptunk.

Eladott labdáinkból gyorsindulásgólokat szerezve hizlalta a különbséget az Emericus, hiába javult fel újra átmenetileg a védekezésünk, ritkán tudtuk felállt fal elleni támadásra kényszeríteni az ellenfelet (22:15). Több jó egyéni teljesítmény is volt a hazai oldalon, mi pedig egyre inkább feladtuk fejben is a találkozót.

 

Ősszel voltak szenzációs mérkőzéseink, mikor egymásért küzdve, csapatként jól játszva kézilabdáztunk. Emellett tény, hogy voltak hullámvölgyeink, nehéz találkozóink is. A félszezon végére létszámban is jelentősen megfogyatkoztunk, kérdés, hogy lesznek-e visszatérők, felépülők, új érkezők a tavaszra, akik a nehéz helyzetekben átlendíthetnék azt a bizonyos döcögő szekeret. Az összkép így is pozitív, hiszen egy erősebb bajnokságban kellett helytállnunk, és ezt becsülettel tettük/tesszük. A csapat kedden utoljára találkozik az idei évben, majd január 10-én kezdetét veszi a téli terembajnokság, ami gyakorlási lehetőséget biztosít a csapat számára a tavaszi felkészülésre.