Kedd este idegenben kezdtük meg a kézilabdatavaszt. A második helyen álló KRSE otthonában nem tudtuk megnehezíteni az ellenfél dolgát. Nagyobb gond, hogy a játék élményindexe is rendkívül alacsony maradt.

 

Készenléti Rendőrség SE - Sirály Életmód SE 27:15 (11:5)
ZMNE Sportcsarnok, 2015. február 24. kedd 17:00

SÉSE:
Kozma K (kapus), Szedlák M 2, Decsi 2, Janetka G 3, Janetka P 6(1), Fulmer Z, Szedlák Sz. Csere: Szuhenyák (kapus) Fulmer Cs. 2(1), Szűcs, Piroska, Hudetz. Edző: Zsikla György
Hétméteres:
2/2 ill. 8/2
Kiállítások: 6 ill 6 perc

Előrehozott időpontban kezdtük meg a tavaszt, ahogyan ősszel, most is az utóbbi évek állandó dobogósai ellen. A januári felkészülés hullámzó teljesítményt hozott, valamint sajnálatos módon gyarapodott a sérültek száma is. Míg Nagy Norbertre jövő héten műtét vár és végre elkezdheti a rehabilitációt, Kozma Gábor orrtörés után hamarosan újra játszhat.

Nagyon korán hátrányba kerültünk, dekoncentráltan kezdtük a találkozót, az eladott labdáinkból rendre gyorsindulásgólokat szerzett a villámgyors hazai csapat (5:1). Ahogy feljavult a támadójáték és felállt fal elleni támadásra kényszerítettük a KRSE-t, máris több keresnivalónk volt, amihez a kapusteljesítmény is hozzájárult (6:4). Ami különösen bosszantó, hogy úgy lett 6:4 az állás, hogy gyors egymásutánban 3 hétméterest is elhibáztunk. Jött is az újabb hullámvölgy, amit négy góllal büntetett az ellenfél, újra simává téve a mérkőzést (10:4).

Hiába volt Kozma Krisztián után Szuhenyák Ferenc is kitűnő a második félidő első harmadában kapuban, gyakorlatilag egymás után érkeztek a ziccerek a leindulásokból. Ahogy mondani szokás, több labdát adtunk el, mint egy kereskedő a rosszabb napjain, hamar 10 gól lett a különbség. Ez nem volt jó hatással az amúgy sem túl lelkes társaságunkra, ráadásul felesleges feszültség is jellemezte a játékunkat. Azért a végén még a Janetka testvérek villantak egyet, de ahogyan az egész mérkőzésen, ekkor is nagyvonalúan bántunk a büntetővel.

Igazándiból nem tudtunk jó ellenfelei lenni a KRSE-nek, nem sikerült megismételni, amit ősszel megvalósítottunk, hogy jó mérkőzést játszottunk velük. Következik a hibátlan Pestszentimre, vagyis újabb komoly erőpróba. Reméljük nem a most, vagy az ellenük a Téli Terembajnokságban látott arcunkat mutatjuk. A célunk megint az lehet, hogy megnehezítsük a dolgukat, hogy gyakoroljunk és megpróbáljuk élvezni a játékot.