Minden tekintetben a soroksáriak felé nőttünk - harcos, egymásért küzdeni képes csapatként győztünk.

 

Október közepétől heti rendszerességgel gyakorlunk a soroksáriak vendégszeretét élvezve, így az elmúlt lassan fél évben alaposan megismerkedhetett egymással a két csapat. Ezzel együtt is arra készültünk, hogy az FSZSE ellen látottnál feltétlenül jobban kézilabdázzunk és, hogy meglepetést is tudjunk okozni.

Harapósan, keményen, sok lábmunkával, egymásnak segítve védekeztünk már az első pillanattól kezdve, amivel a fizikai erőfölényben lévő hazaiakat is sikerült megállítanunk. A 2:0-ás hazai kezdés, valamint néhány elhibázott ziccer sem vette kedvünket, szép lassan a szerencse is a mi oldalunkra állt. Tíz percen át nem kaptunk gólt, jött is a hazai időkérés, de ekkor már 2:6-ot mutatott az eredményjelző. A legjobb 5:1-es védekezésünket húztuk elő a cilinderből, ami labdaszerzéseket eredményezett, emellett gyakran akasztottuk meg faulttal a hazai mozgásokat. Támadásban ugyan nem sziporkáztunk, de mindig volt valaki, aki tovább lendítse a csapat szekerét. A félidő hajrájában előbb négy gólra felzárkózott a Soroksár, majd az utolsó 3 percben ezt az előnyt még három góllal meg tudtuk toldani (9:16).

A szünet után is folytattuk a koncentrált védekezést, ráadásul a kapuscsere sem lendített a hazaiakon, így a 34. percben már tízgólosra nőtt a különbség. Érthetetlen kiállítások is tarkították a mérkőzést, így a második félidőben többen már a kipontozódás közelébe kerültek, de szerencsére senki nem jutott piros lapig. A játékrész derekára 11:24-es vezetést szereztünk, majd jött egy átmeneti hullámvölgy, amit 5:0-val büntetett az ellenfél. A nyolc gólt aztán már megtartottuk a mérkőzés végéig, ráadásul minden mezőnyjátékosunk gólt szerzett, Kozma Krisztián pedig a szokásos jó teljesítményével járult hozzá a sikerhez.

Húsvéti tojáskergetés után, április 11-én szombaton, majd az azt követő szerdán is pályára lépünk, előbb a Hort SE, majd a Honvéd Zrínyi ellen. Remélhetőleg a vasárnap látott teljesítményhez hasonló produkcióval előrukkolva...