Ragyogó kezdés után, kiszenvedtük a sikert. Idegenben győztünk fontos hétközi mérkőzésen, ezzel megerősítettük helyünket a középmezőnyben.


 

A helyszín és a körülmények ismerősek voltak, hiszen itt kezdtük a tavaszt a Nemzetvédelmi Egyetemen, nem éppen imponáló játékkal és eredménnyel. Ugyanígy az őszi Zrínyi elleni találkozóra sem emlékeztünk szívesen, hiszen csupán 16 gólt szereztünk felejthető teljesítményt nyújtva. Hét órakor (a kiírt mérkőzésidőpontban) még majdhogynem szállt a tollaslabda, így rövidített intenzív bemelegítés után jó tíz perces csúszással kezdődhetett a találkozó.

Kőkemény védekezéssel kezdtünk, az ellenfél leggólerősebb játékosára ráállítottuk Füredi Zoltánt, aki kitűnően radírozta le a pályáról az agilis ellenfelet. A ragyogó védekezés és kapusteljesítmény mellett, gyors indulásokkal, türelmes támadásszervezéssel és remek visszarendeződéssel bosszantottuk a hazaiakat, a 22. percig 4 gólt kapva. A félidőre nyolcgólos előnyt kovácsoltunk, tényleg mindenki kitett magáért.

A fordulás után még hozzátettünk egyet az előnyhöz, aztán jött a törvényszerű Sirály hullámvölgy, ami 7:1-es hazai rohamot eredményezett. Három gólra jött fel a Zrínyi, idegesebben, türelmetlenebbül kézilabdáztunk, fáradtak a lábak is, középen már közel sem volt olyan jól záró a védelem. Az ellenfél bár nagyon igyekezett, nem tudta megfordítani a mérkőzést, mindig volt valaki aki átlendítette a csapatot a támadásbeli holtpontjainkon. Az utolsó tíz percben még volt egy érthetetlen kakaskodás, amiért járt a piros lap mindkét oldalon, de a győzelmünk már egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Megmutattuk mennyit fejlődtünk ősz óta, elsősorban mentálisan jobban bírtuk ezt a találkozót, még ha oly nehezen is biztosítottuk be a győzelmünket. Ezzel felzárkóztunk egy másik közvetlen rivális, a XVII. Kerületi Lakóhely SE mögé. Legközelebb éppen velük játszunk, április 25-én szombaton 13:45-től hazai pályán.