Kézilabdacsapatunk múlt szombaton döntetlent játszott a Rufusszal, szerdán vereséget szenvedtünk idegenben.

 

 

Ősszel bravúrosan kezdtünk a Rufusz fiataljaival szemben, és akkor a 7:0-ás vezetés végül győzelmet eredményezett. Most mindkét csapat nehéz mérkőzés elé nézett, hiszen cserék egyik oldalon sem voltak a padon.

A jó kezdés ez alkalommal is meg volt, de ez most 3:1-ig tartott, utána fordított 5:3-ra a Rufusz. A félidő nagy részében tartotta előnyét a vendégcsapat, de 9:7-ről 11:11-re mentettük a szünetet. Csere nélkül, de harcosan védekezve kézilabdáztunk és támadásban is egyre többször választottunk jó megoldást. Gólparádét a második játékrész sem hozott, huszonkét perc alatt mindössze négyszer tudtuk bevenni az ellenfél kapuját (15:19). Nagy hajrával volt azonban visszaút: a lehetőségekhez mérten sok taktikai variációt kipróbálva, a végére legtöbbször négy kettes támadásra átállva játszottunk, amiből több eredményes akciót is vezettünk. Amit az előző fordulóban elvesztettünk pontot, azt tulajdonképpen most az utolsó másodpercekben visszaszereztük, Janetka Gábor a lefújás pillanatában értékesített egy kipattanó lövést. A mérkőzésről elmondható, hogy mindkét csapat a kézilabdával, a játékkal foglalkozott, őszinte, izgalmas csata volt.

RÉV TSC-BOB - Sirály Életmód SE 27:20 (13:5) Részletes jegyzőkönyv IDE kattintva elérhető!

Hétközi mérkőzéssel hamar folytatódott a bajnokság, a biztos negyedik helyezett Rév otthonában felejthető teljesítményt nyújtva kikaptunk. A nagy öregek leiskoláztak minket, sem akaratban, sem játékban nem vettük fel velük a ritmust, csak néhány emlékezetes momentum jelezte, hogy mi is értjük ezt a sportágat. Az első félidőben a ziccerek elhibázásában jeleskedtünk és mindössze öt gólt lőttünk, így a találkozó a szünetre el is dőlt (13:5). Hullámzó volt a második félidő, melyet egy góllal meg is nyertünk az utolsó nyolc percnek köszönhetően, de a találkozó élményindexe így is rendkívül alacsony maradt.

A csapat utolsó mérkőzésére május 30-án szombaton kerül sor az Emericus ellenében, a találkozó eredményétől függetlenül a hetedik helyen zárjuk a bajnokságot. A mérkőzés előtti kedden az idényben utoljára gyakorlunk Soroksáron, a találkozó utáni kedden pedig évzáró keretében búcsúztatjuk a mögöttünk hagyott szezont.