SIRÁLY SAKKTÁBOR TERÉZVÁROSBAN

2022 Június 27- Július 1.

A Sirály Életmód SE sakk szakosztálya az Eötvös 10 Művelődési Házban elsősorban a kerületi általános iskolás fiatalok részére napközis tábort szervezett.

A táborba 50 fiatal jelentkezett, az étterem kapacitása miatt 45 fiatal kapott lehetőséget a részvételre. A Terézvárosi fiatalok a részvételi díjból 4000Ft/fő kedvezményt kaptak, a testvér kedvezmény 2000 Ft/fő volt.

Az öt nap programja változatos, és zsúfolt volt, sor került a napi programok mellett, sakk előadásra és szimultánra, Mészáros András nemzetközi sakkmester vezetésével, szerdán kirándulás volt a Városligetbe, délután az elektronikai játék kiállítást tekinthették meg a gyerekek, minden játékot ki lehetett próbálni, csütörtökön sakk háziversenyre került sor, pénteken délelőtt vetítés volt a színházteremben, és délután  Juhász László zenepedagógus adott felejthetetlen zeneórát. A tábor zárásakor minden résztvevő ajándékot, tábori kitűzőt, sakk újságot, csokit kapott.

Kisorsolásra került fődíjként egy 2023  évi ingyenes táborozás, a szerencsés nyertes Laki Mária Boglárka az Erzsébetvárosi Bárdos Iskola tanulója lett.

A nagyon fegyelmezett táborlakókat a meleg sem viselte meg, igaz kivételes lehetőség hogy légkondicionált épületben lehetett a foglalkozásokat megtartani, és a Hunyadi téri játszótéren le lehetett vezetni az energiákat és a mozgásigényt.

Ezúton is köszönetet mondunk a Ház vezetésének és minden dolgozójának, akik minden kérést teljesítve tették felejthetetlenné a tábort.

A nagy gyakorlattal bíró pedagógusok is megérdemlik, hogy munkájukat itt is megköszönjük,

nélkülük a tábort ekkora létszámmal nem lehetett volna zökkenőmentesen lebonyolítani.

A táborban készült képeket csatoljuk.