Sirály EKH  - 6,5

Sárkány - 5,5

Bajnokok vagyunk !!!!! Svébis nem alkudott!!! Jó a csapatszellem! Hogyan tovább!? Felmenni vagy nem ez itt a kérdés!!!!!! ?

Eljött a nagy pillanat, március 28.-án vasárnap d.e. hazai pályán az Erzsébetvárosi Közösségi Házban került megrendezésre az utolsó mérkőzés, a rájátszás, vagyis a mindent eldöntő találkozó, a Sirály-Sárkány „állati” nagy meccsre

Az egész heti csapatkeresésben minden nap hozott újabb és újabb gondokat. Betegség, külföld, családi okok és egyéb akadályokkal kellett szembenézni.

Mire kezdett a dolog kialakulni addigra Szendrei Laciról is kiderült, hogy megműtötték, kórházban van. Editke részvétele pedig a kis unokájától függött, hogy el tudja e helyezni. Ozsváth András ismét lemondta, pedig őrá nagyon számítottunk a döntőben. Aztán ahogy az szokott lenni az utolsó pillanatban mégis megoldódott a helyzet, igaz Várnai Gyurit kellett előhívni aki mostanában nem sokat sakkozott.

Mindenki még a bíró is húsvéti csokis jókívánságot kapott. Nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna. A cs.k. ezúttal Szidon Peti volt, így a játék mellett egyéb tennivalói is akadtak, ami megnehezítette helyzetét. Solt Dezső ki tudja ezúttal is hova, de nagyon sietett. Katasztrófális játékkal csupán néhány perc gondolkodási időt használt el, eközben az ellenfél, Suhajda egyik gyalogja csak úgy be settenkedett és vezérré változott. Indokolatlanul gyors vesztés. Dezső játéktudása alapján még a döntetlen is meglepetés lett volna, ezúttal azonban még nagyobb volt a meglepetés, máris 0-1 volt az állás. Editkénk hozta azt, amit elvártunk tőle. Gyorsan megalkotta a döntetlent, amit az ellenfél Kocsis el is fogadott. 0,5-1,5 Várnai Gyuri a középjátékban túlkombinálta magát, ami aztán egy tiszt hátrányt is jelentett, Palla Ákos Botond ellen hamarosan feladni volt kénytelen a játszmát. 0,5-2,5 Kántor ígéretes partiban Balla Attila ellen próbálta a teljes pontot begyűjteni. Sokáig úgy nézett ki, hogy ez sikerül, de egy pontatlan lépés a végjátékban már hátrányossá is tehette volna a helyzetet, így jobb egy biztos fél pont alapon remit ajánlott és azt el is fogadta ellenfele.1-3 vagyis kifejezetten hátrányos helyzetben voltunk. Bellán Pityu az egyik legbiztosabb ember lett a csapatban, A nagy tehetségnek kikiáltott Ruck Robit oktatta, lenyerte annak vezérét, aki

ezután feladta  reménytelen küzdelmet. 2-3-ra alakult az állás. Papp Andi is megbízható tagja lett csapatunknak. Eredményességben is a legjobbak közé sorolható. Nos ezúttal is keményen küzdött, a végjátékra 1-1bástya és néhány gyalog maradt a táblán azonos számban, itt is reális volt a döntetlen, Pirityi ellen. 2,5-3,5 Hogy fogunk így nyerni, mivel a 6-6 is kevés lett volna. Aztán Weszely Gyuri fejezte be a mérkőzését, na ez sem volt sétagalopp, hiszen teljesen egálban állt az ellenfél egyik legjobb pontszerzőjével Nebenführerrel szemben, de annak hibáját kihasználva sikerrel oldotta meg feladatát és kiegyenlítette a mérkőzésarányt 3,5-3,5. Még 5 játszma és hihetetlen izgalmak. Szidonnak fogy az ideje, Svébisnek nemkülönben és egyiküknek sincs nyerve, Voján és Matota jobban álltak, de biztos nincs, Melinda pedig ezúttal Simonyi Gergő ellen próbált eredményes lenni. Sajnos most nem jött ki a lépés, vagyis a jó lépés. Nagyjából egy időben fejeződöttbe 3 parti, és a helyzet már-már kétségbeejtő. Szidon végül megint saját magát verte meg. Annyira szeretett volna nyerni Bolyai ellen visszavágni az őszi vereségért, hogy kockáztatott és ráadásul egyéb más teendői miatt sem tudott teljes mellszélességgel az ellenfelére koncentrálni. Ezzel 3,5-5,5 de az is igaz, hogy Kornél, Horváth Csabával szemben sikerrel küzdött és győzelme gyógyírként hatott. Ezzel 4,5-5,5 és az ellenfélnek mindössze fél pont hiányzott a boldogsághoz. Az már látszott, hogy a Voján Pista előbb-utóbb begyűjti a pontot, - ez hamarosan meg is történt, az áldozat ezúttal Horányi volt. Máris 5,5-5,5 és hihetetlen izgalmak minden a 2. táblán dől el, a Svébis- Szemők  játszma pedig a véghajrához érkezik. Egyenlő állás 1-1 futó és gyalogok többé- kevésbé lezárt állásban. A mi emberünknek kb 2 perce van, az ellenfélnek időelőnye mellett még az élője is magasabb. Erősségünk tehát a fiatalság, a lendület és a ravaszság. Többször is döntetlen ajánlat, Márk már csaknem elfogadja, de a cs.k. határozottan jelzi, hogy nem.

Egyetlen sansz, hogy elgondolkoztatva az ellenfelet időfogyasztásra kényszerítve egyenlő percviszonyok közepette váratlan húzásokat tenni, majd a gyors játékban aztán már a saját tempót diktálni. Nos minden így történt, ekkor Márk egy gyalogot beáldozott amivel sikerült is megzavarnia ellenfelét, majd a hátrányt kiegyenlítve egyet lenyerni, aztán még egyet, és ezt kihasználva a legkisebb figurából a gyalogból vezért varázsolni. A maradék néhány mp-ben aztán még a mattot is beadta, ezzel feltette a koronát a saját és a csapat teljesítményére. Hihetetlen nyugalommal magabiztosan beállította a végeredményt 6,5-5,5 mindenki gratulált, még a kitűnő játékos Pápista is aki ezúttal a játékvezető szerepében volt jelen.

BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT.

Kiss Gábor