Eseménynaptár
augusztus 2022
V H K SZ CS P SZ
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Fotóink közül

PostHeaderIcon Sirály Életmód Sport Egyesület honlapja

Bankszámlaszámunk: 11708001 - 20522313

 

PostHeaderIcon Sakktábor

SIRÁLY SAKKTÁBOR TERÉZVÁROSBAN

2022 Június 27- Július 1.

A Sirály Életmód SE sakk szakosztálya az Eötvös 10 Művelődési Házban elsősorban a kerületi általános iskolás fiatalok részére napközis tábort szervezett.

A táborba 50 fiatal jelentkezett, az étterem kapacitása miatt 45 fiatal kapott lehetőséget a részvételre. A Terézvárosi fiatalok a részvételi díjból 4000Ft/fő kedvezményt kaptak, a testvér kedvezmény 2000 Ft/fő volt.

Az öt nap programja változatos, és zsúfolt volt, sor került a napi programok mellett, sakk előadásra és szimultánra, Mészáros András nemzetközi sakkmester vezetésével, szerdán kirándulás volt a Városligetbe, délután az elektronikai játék kiállítást tekinthették meg a gyerekek, minden játékot ki lehetett próbálni, csütörtökön sakk háziversenyre került sor, pénteken délelőtt vetítés volt a színházteremben, és délután  Juhász László zenepedagógus adott felejthetetlen zeneórát. A tábor zárásakor minden résztvevő ajándékot, tábori kitűzőt, sakk újságot, csokit kapott.

Kisorsolásra került fődíjként egy 2023  évi ingyenes táborozás, a szerencsés nyertes Laki Mária Boglárka az Erzsébetvárosi Bárdos Iskola tanulója lett.

A nagyon fegyelmezett táborlakókat a meleg sem viselte meg, igaz kivételes lehetőség hogy légkondicionált épületben lehetett a foglalkozásokat megtartani, és a Hunyadi téri játszótéren le lehetett vezetni az energiákat és a mozgásigényt.

Ezúton is köszönetet mondunk a Ház vezetésének és minden dolgozójának, akik minden kérést teljesítve tették felejthetetlenné a tábort.

A nagy gyakorlattal bíró pedagógusok is megérdemlik, hogy munkájukat itt is megköszönjük,

nélkülük a tábort ekkora létszámmal nem lehetett volna zökkenőmentesen lebonyolítani.

A táborban készült képeket csatoljuk.

 

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Királynők a táblán

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre június 25-én Budapesten a Kárpát-medencei Sakkozó Magyar Nők versenye.

A verseny megrendezését a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Sirály Életmód SE, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, és a Kárpát- Medencei Családszervezetek Szövetsége támogatták.

Egyesületünk végzi a szervezés szakmai munkáját, és örülünk hogy nem volt kérdés, ismét megrendezhető lesz a verseny.

A versenyen 30 fő indult, és ismert nevű versenyzők is vállalták a megmérettetést,  hogy  jó hangulatú, baráti rendezvényen erősítsék az összetartozás érzését.

A rendkívül sportszerű, ám harcos versenyt a Kőbánya tehetséges versenyzője, Sulyok Eszter nyerte, második Pásti Anna Ajka, harmadik Érseki Tamara Tapolca lett.

Különdíjat kapott a legidősebb, és a legfiatalabb versenyző, és a közöttük lévő 70 év korkülönbség is azt jelzi, hogy széles körű volt az érdeklődés a létszámnak a díszterem befogadó képessége szabott határt.

Az ifjúságiak versenyét a 18 éven aluliaknál, Kovarikova Mária nyerte Komáromból, második Buri Kata Paks, harmadik Harkai Emma lett.

A legifjabbak versenyét 14 év alatt,  Zhou Shanye nyerte, második Mészáros Júlia, a harmadik Németh Vivien lett.

A verseny végeredményét, az emléklapot, és a fényképek egy részét itt megtekinthetik.

 

Bővebben...

 

PostHeaderIcon Mozogjunk Együtt !

 

PostHeaderIcon Országos Diák Olimpia Sakk

Sirály sikerek az Országos Korcsoportos Sakk               Diákolimpián

Szolnokon, május 27-29 között került megrendezésre a sakk diákolimpia. A Sirály egyesületet négy játékosunk képviselte, ekkora csapattal még nem vettünk részt a Diákolimpián.

Az első korcsoport lányoknál, az élete harmadik komolyabb versenyét játszó Morován-Szabó Hargita várakozáson felül teljesítve a 37 indulóból a 10-.ik helyen végzett

A II. Fiú korcsoportban, bátyja,  Morován-Szabó Lőrinc az 54 induló versenyző között a 7. helyen végzett, az ötödik  helyezettel azonos pontszámmal, pontértékeléssel. Ez is óriási eredmény.

A Lány IV. korcsoportban Szilveszter Szófiának most nem ment a játék, elizgulta a mérkőzéseket, sok pontot indokolatlanul vesztett el. Sokkal többet tud, reméljük a legközelebbi versenyen neki is kijön a lépés.

A Fiú VI. korcsoportban Csönge Dániel a 18 résztvevő közül a pontokat érő 6.-ik helyen végzett. Ő már harmadik alkalommal került be az országos döntőbe, tavaly a járvány miatt nem játszhattak, az idén végre nyugodt versenyzéssel a legnagyobb Sirály sikert érte el.

 

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1 / 65 oldal

Adója 1%-a

Támogatóink

Budapesti Szabadidő Szövetség

Óbuda

Erzsébetváros

Munkáért Kenyeret
Szociális Szövetkezet